Hur många elefanter får plats i en Volkswagen? Eller mer intressant – Hur många samtidiga besökare klarar en Prestashop?

Ja, vad tror du? Prestashop är väl mest känt för att vara en väldigt bra shop plattform för medelstora aktörer. Men, saker och ting utvecklas. Just nu håller xxxx på med ett stort projekt tillsammans med Prestashop. Lite i stil med bygga rymdraket, men hur man tweekar en Prestashop att klara enorma belastningar. I början av maj smäller stora testet. Den stora TV kanalen M6 i Frankrike har ett 60 minuters reportage om sajten xxxx (Prestashop plattform) med beräknade tittarsiffror på 2.7 miljoner. Testsajten xxxx är utprovad nu med 5000 samtidiga användare. Utan att ge vika en tum på hastigheten. Du undrar säkert, hur kan man göra det här?

Lite kompletterade om arkitekturen: – 1 external load balancer – 2 varnish+nginx (autoscaling enabled) as reverse proxy (m5.large) – 1 internal load balancer – 2 webserver (php7-fpm + apache) (autoscaling enabled) (c5.xlarge) – 2 db servers (1 rw db.t2.xlarge, 1 ro db.m4.xlarge)

Du får tygla din nyfikenhet en dryg vecka, så kommer jag berätta mera. Så min fråga var… Hur många samtidiga besökare tror du sajten klarar? Den som kommer närmast den loggade statistiken i antal ger jag 2 timmar utveckling/support jobb utförd av Prestashop Gold Partner certifierade tekniker. Lägg din gissning som svar på mitt inlägg på Facebook Prestashop Sverige . Tekniken kommer framöver göras tillgänglig för alla som har behovet av en riktigt snabb sajt som klarar väldigt många användare.

Leave a Reply